Werkwijze voor u als mantelzorger

Eerste contact
Schroomt u niet vrijblijvend telefonisch, per mail of via het contactformulier contact met mij op te nemen. Samen overleggen we of ik iets voor u kan betekenen.

Intakegesprek
Na onze kennismaking kom ik bij u langs om samen met u uw zorgsituatie in kaart te brengen. In verband met de Coronacrisis kan dit ook op afstand via een voor u vertrouwde beeldbeldienst (bijvoorbeeld Google, Zoom, Skype of Facetime).
De intake kan bij u thuis of een andere plek die uw voorkeur heeft. Het intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten, maar kwaliteit gaat boven tijd.
Samen met u breng ik uw zorgvraag en knelpunten in kaart. We bekijken waar de prioriteit ligt. Denkt u hierbij aan voor wie u zorgt, welke ziekte of beperkings-verschijnselen er zijn bij degene voor wie u zorgt, welke professionele zorg er is, hoe u uw mantelzorg ervaart en welke regeltaken er urgent en belangrijk zijn. Ook inventariseren we voor welke vergoeding u in aanmerking komt (denk aan een aanvullende zorgverzekering, Pgb of werkgever). Aan het einde van ons intake gesprek maken we afspraken over het uitzoeken of overnemen van regeltaken.

Na het intakegesprek: Informatie
Na ons gesprek ontvangt u een gespreksverslag, waarin de regeltaken op een rijtje staan. U kunt vervolgens aangeven welke regeltaken u zelf wil doen en welke u het liefst uit handen geeft.

U houdt de regie!
Gedurende het proces wordt u zo vaak als u wilt op de hoogte gehouden van de vorderingen. U blijf zelf bepalen wat ik voor u doe en nog ga doen!

Onafhankelijk, deskundig en hoog kwalitatieve dienstverlening
Onafhankelijkheid, deskundigheid en hoog kwalitatieve dienstverlening behoren tot mijn beroepscode.

Neem contact op!